About me

FRISSE BLIK VAN EEN PROFESSIONAL NODIG? NEED A PRO?

Ik help winkels, ondernemers en merken met het verbeteren(versterken) van hun fysieke 3D uitstraling zodat zij hun doelen kunnen bereiken. Mijn advies geeft jou heldere inzichten, ontwikkelrichting en praktisch toepasbare handvatten om te kunnen groeien.

VISUEEL EXPERT

Visueel expert hoe word je dat? Door altijd te kijken en te interpreteren. Kijken wordt zien. Analyseren wat wel en niet je blik vangt, waarom dit wel of niet aantrekkelijk is. Vorm kunnen geven aan gedachtes. Geïrriteerd worden als het niet goed is vormgegeven, niet goed is ingericht.

Mag ik je alsjeblieft helpen?

EENMETERZESTIG – LEREN PRESENTEREN & ETALEREN

Om winkels, ondernemers en merken praktisch te helpen richtte ik met compagnon Marjolein Sterk 1 meter 60 op. Samen geven wij inspirerende trainingen en workshops op het gebied van presenteren en etaleren, styling en visual merchandising. Omdat wij geloven dat doen de beste manier is om nieuwe vaardigheden te leren.

Voor meer informatie en Blog klik hier.

Een greep uit mijn ervaring:

KWANTUM

Het ontwikkelen van de basis lay out (de blauwdruk) voor alle 100 Nederlandse Kwantum winkels en de 10 Belgische winkels. Toepassing en toetsing van de basis lay out op diverse bestaande en nieuwe winkelpanden. Lees meer in referenties.

IKEA – INTERNATIONALE PILOT STORE

Voor de Internationale Pilot store van IKEA in Delft was ik verantwoordelijk voor het maken van de nieuwe winkel lay-out voor de IKEA Market Hall (de entree en totale benedenverdieping met alle woonaccessoires shops) de shops in Showroom en de Self Serve area. Tijdens de realisatie van dit project was mijn rol het begeleiden van de opbouwwerkzaamheden en het aansturen van de groep internationale Visual Merchandisers. Lees meer in referenties.

INTER IKEA SYSTEMS – REVIEW/WINKELANALYSE

Voor de concepthouder van IKEA heb ik diverse winkels in binnen en buitenland beoordeeld op het juist toepassen van het IKEA concept. Aan de Storemanagers, First Visual Merchandisers en First Interior Designers heb ik de resultaten gerapporteerd. In de presentatie van de review gaf ik advies voor het verbeteren van de winkel op het gebied van onder andere lay-out, store communicatie en verlichting.

IKEA – TRAINER EN COACH

Trainer voor het IKEA Business College (het interne internationale opleidinginstituut van IKEA) voor de modules;

  • The IKEA store as a medium, Store lay outs Market Hall, Self Serve Area
  • Creating an IKEA message
  • How to light the IKEA Store?

En coach voor het praktijkdeel Specialty shop waarin deelnemers zelf een plan maken voor een deel van de winkel en deze ook uitvoeren.

NATUURMONUMENTEN

Ontwikkelen van een oplossing om de zichtbaarheid van Natuurmomenten te vergroten op een eenduidige aantrekkelijke manier. Lees meer in referenties.

BOSKA HOLLAND

Training Visual Merchandising van alle salesmedewerkers binnen- en buiten dienst.
Ontwikkelen van meubilair en display oplossingen voor winkeltoepassing voor Boska tools en collectie. Visual Merchandise plannen maken voor de diverse partners nationaal en internationaal. Lees meer in referenties.

“Kurien is een ervaren vakvrouw. Zij heeft al veel mensen enthousiast gemaakt voor het beter presenteren van onze producten!”

___________________

Martijn Bos, CEO BOSKA

WOONEXPRESS

In opdracht van de DMG groep ontwikkelde ik met de Managing Director van Woonexpress Göran van Tol een nieuw Nederlands meeneem woonconcept. De ontwikkeling van het concept omvatte alle visuele winkelaspecten, van logo toepassing tot store lay out en van entree tot horeca & service.

RETAILING IS DETAILING